Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

de Valclaudia in Porc, 5 Iul 2015 | 11765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 dovlecel mic trecut pe razatoarea fina
  • 1 morcov potrivit trecut pe razatoarea fina
  • 1 ou mare de casa
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita curry
  • patrunjel verde proapat tocat
  • pesmet de casa, cca 6-7 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor:

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata.

Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde proaspat tocat, praful de curry si cel de usturoi.

Amestecam cu mainile sa omogenizam compozitia si lasam la rece cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Formam chiftelutele de dimensiunea dorita, le tavalim prin pesmet de casa si le asezam in tava.

Procedam la fel cu toata carnea, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute.

Vom obtine niste chiftele deosebit de gustoase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot servi cu orice garnitura, in cazul nostru au fost insotiti de niste cartofi noi prajiti in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu legume si sos de bere