A fost un pranz delicios!
Pt. rulade:
Pt.sos:
Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa sa se caleasca putin. Se pun ficateii si ardeiul, se prajesc la foc mare timp de 6-8 minute, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se pune patrunjelul si cuburile de rosii si se ia de pe foc.
Foile de lasagna se pun la fiert in apa clocotita cu sare timp de 4 minute. Se da un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Sosul: Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele cald si se amesteca cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul si busuiocul si 100 g cas de capra dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se ia cate o foaie de lasagna si se pune 1-2 lg din compozitia cu ficatei, se ruleaza cu grija si se aseaza intr-un vas de ceramica uns cu unt. Dupa ce s-au asezat toate ruladele in tava, se acopera cu sosul si se rade deasupra casul de capra.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca pana cand se rumenesc usor la suprafata.
Pofta buna!
1
Daca nu aveti busuioc proaspat, se poate inlocui cu cel uscat.
2
Ficateii se lasa pe foc pana scade aproape tot sucul lasat.