Ador combinatia branza-fructe!
Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine.
Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise.
Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.
Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.
Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.
Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.
Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.
Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.
Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.
Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.
Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.
Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.
Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.
Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.
Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.
1
Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.