Tarta cu branza si visine

de Merisor in Prajituri, 7 Iul 2015 | 6085 vizualizari

 

Ador combinatia branza-fructe!
Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine.
Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300-325 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci, proaspata
  • 100 gr branza sarata(telemea veche)
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr visine
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le  inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.

Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.

Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.

Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.

Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.

Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.

Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.

Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.

Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.

Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.

Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.

Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.

Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.

TIPS-URI

1

Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si fulgi de ciocolata