Am vrut sa pregatesc o pizza cumva "mai altfel", asa ca am navigat putin si am gasit una pe placul meu la fetele de la "Savori urbane".
Am lasat aluatul la decongelat, cam o ora.
Cu ajutorul unei tavi rotunde (tava in care intentionam sa prepar pizza) am format un cerc, am taiat si am decupat aluatul ramas. Am asezat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui castron mai mic am trasat conturul unui cerc mai mic, dupa care am taiat sase raze in interiorul cercului mic.
Am presarat condimente (oregano, busuioc) in spatiul dintre cele doua cercuri, am uns cu suc de rosii, dupa care am adaugat celelalte ingrediente: porumb, masline, salam chorizo, felii de bacon.
Am presarat deasupra mozzarella si cascaval din belsug.
Triunghiurile de aluat pe care le-am lasat libere, le-am intors peste aluat si le-am presat marginile peste aluat, dupa care am uns cu galbenus de ou partea de deasupra.
Am pus tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 20-25 minute, pana aluatul e frumos rumenit pe deasupra.