Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:
- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.
-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de amidon diluata in 5 linguri apa rece.
-mai lasam la foc 2 minute pana se leaga umplutura, apoi oprim focul si lasam la racit.
-batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare, apoi incorporam macul fiert cu grija sa nu iasa aerur din albusuri.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Pentru pandispan separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Celor 5 galbenusuri li se mai adauga cele 2 ramase de la bezeaua de mac, 5 linguri de zahar si mixam pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi apa minerala si praful de copt si la final incorporam albusurile spuma si faina, alternand cantitati aproximativ egale, pana le epuizam.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.
Presaram seminte de chia, apoi zmeura proaspata spalata intr-o sita sub jet de apa rece si lasata la scurs.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire o pudram cu putin zahar fin.
Pofta buna!