Prajitura cu zmeura si bezea de mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 3203 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:
  • 200 gr. mac
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura amidon alimentar din porumb
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Pandispanul cu zmeura:
  • 5 oua + 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de chia
  • cca 250 gr. zmeura proaspata
   
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si bezea de mac:

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:

- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.

-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de amidon diluata in 5 linguri apa rece.

-mai lasam la foc 2 minute pana se leaga umplutura, apoi oprim focul si lasam la racit.

-batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare, apoi incorporam macul fiert cu grija sa nu iasa aerur din albusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Pentru pandispan separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Celor 5 galbenusuri li se mai adauga cele 2 ramase de la bezeaua de mac, 5 linguri de zahar si mixam pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi apa minerala si praful de copt si la final incorporam albusurile spuma si faina, alternand cantitati aproximativ egale, pana le epuizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Presaram seminte de chia, apoi zmeura proaspata spalata intr-o sita sub jet de apa rece si lasata la scurs.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire o pudram cu putin zahar fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si bezea de mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu mere si crema de mascarpone