Prajitura cu zmeura si bezea de mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:
  • 200 gr. mac
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura amidon alimentar din porumb
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Pandispanul cu zmeura:
  • 5 oua + 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de chia
  • cca 250 gr. zmeura proaspata
   
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si bezea de mac:

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:

- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.

-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de amidon diluata in 5 linguri apa rece.

-mai lasam la foc 2 minute pana se leaga umplutura, apoi oprim focul si lasam la racit.

-batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare, apoi incorporam macul fiert cu grija sa nu iasa aerur din albusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Pentru pandispan separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Celor 5 galbenusuri li se mai adauga cele 2 ramase de la bezeaua de mac, 5 linguri de zahar si mixam pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi apa minerala si praful de copt si la final incorporam albusurile spuma si faina, alternand cantitati aproximativ egale, pana le epuizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Presaram seminte de chia, apoi zmeura proaspata spalata intr-o sita sub jet de apa rece si lasata la scurs.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire o pudram cu putin zahar fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si bezea de mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza, stafide si ananas