Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ingheţată Tiramisu cu nerv de...
Postat de: klausenburger in Dulciuri1. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră, laptele, Marsala sau lichiorul, mascarponele la un loc. Porneşte mixerul sau robotul de bucătărie şi amestecă bine, bine. Dacă vrei mai multă...Citeste continuarea
Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTaiati cascavalul in felii groase de 1 cm si apoi in bastonase, tot de 1 cm grosime Asezati sticksurile de cascaval pe un tocator si lasati-l la frigider cateva ore sau peste noapte...Citeste continuarea
Aperitive crochete din cartofi şi...
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriSpălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare. Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare. Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm...Citeste continuarea
Soia prajita cu piure de cartofi...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in...Citeste continuarea
Briose cu branza, stafide,rom si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si...Citeste continuarea
Pleurotus la cuptor cu parmezan ras...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa....Citeste continuarea
Tartă aperitiv
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi...Citeste continuarea
Supa din piept de pui cu taietei...
Postat de: Valclaudia in SupeSpalam pieptul de pui, il taiem bucati si il punem in oala impreuna cu uleiul. Il lasam la prajit cca 5 minute, adaugam apoi morcovul curatat, spalat si taiat rondele. Presaram dupa gust...Citeste continuarea
Melci cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea
Prepelite la cuptor cu sos de rosii
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carneAm spalat bine prepelitele,le-am condimentat cu sare, piper, cimbru si le-am pus intr-un vas. Am taiat un morcov rondele si ceapa rondele mai mari. le-am pus peste prepelite, am adaugat 2...Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: ella87 in Aperitive / GarnituriEste pentru prima data cand incerc aceasta placinta,este usor de facut si e gustoasa. Am folosit spanac congelat dar merge si proaspat, am taiat ceapa marunt,am pus-o la calit putin,peste am...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ceapa si ardei...
Postat de: gicuta69 in PorcTaiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim...Citeste continuarea
Sirop de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotCuratam capsunele de codite,dupa care le spalam,le scurgem bine de apa,adaugam zaharul peste ele,acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop. A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de struguri
Postat de: sufletista in DulciuriMaruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu...Citeste continuarea
Sarmalute in frunza de varza acra
Postat de: madab in Mancaruri cu carneVarza se pune la desarat cu o seara inainte. Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele si se taie bucatele cat pt o sarmaluta. Se spala legumele, se taie...Citeste continuarea
Rubarba in sirop de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii. Punem pe foc pana se dizolva zaharul. Intre timp spalam si curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm,...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese si sos de fragute
Postat de: timea in PrajituriSpalam mai intai ciresele si le indepartam samburii. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat...Citeste continuarea
Prajitura cu mascarpone
Postat de: cris2711 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 160°C. Pregatirea blatului: Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de...Citeste continuarea
Bulete din branza si cascaval cu marar
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza telemea si cascavalul le trecem pe razatoarea fina. Adaugam ouale, praful de copt, mararul tocat si amestecam. Incorporam si cele 100 gr. faina in compozitie, vom obtine un amestec...Citeste continuarea
Placinte rumene cu branza la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam. Punem faina alba proaspat cernuta, picuram din cand in...Citeste continuarea
Varza murata cu ciolan afumat
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneVarza am lasat-o la desarat 3 ore, in apa rece. Am pus intr-un tuci untura si cand s-a incins am adaugat ciolanul taiat bucati potrivite(am ales partea cu mai multa grasime a...Citeste continuarea
Inimioare din foietaj cu seminte de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj dezghetat complet se desface din ambalaj pe masa de lucru. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Decupam inimi de aluat cu forma cea mai...Citeste continuarea
Mancare de legume cu hrisca
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele sub jet de apa rece. Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute). Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute. Presaram boabe de...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos tzatziki
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriDovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min. Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat. Intr-o farfurie se...Citeste continuarea
Prajitura cu nectarine
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Placinta sarata
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriPentru inceput se curata si se spala cartofii ,se taie felii subtiri si se pun in tigaie cu putin ulei piper si sare pentru cateva minute(pana se rumenesc usor).Se ia aluatul (deja dospit) se...Citeste continuarea
Ficatei cu mamaliguta
Postat de: Irina in FicatAm spalat si curatat ficateii, i-am uscat pe un prosop de hartie. untul l-am taiat in bucati mici si l-am pus la topit intr-o craticioara, dupa care am adaugat ficateii. Am acoperit cu...Citeste continuarea
Desert placinte "poale-n brâu"
Postat de: gicuta69 in DulciuriAluat : Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea....Citeste continuarea
Prajitura turnata cu visine
Postat de: Criss in PrajituriMai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana...Citeste continuarea
Teci cu usturoi
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumeSe pun apa, uleiul si sarea la foc intr-o cratita. Tecilor li se indeparteaza moatele si se spala. Se lasa intregi sau se rup pe jumatate. Cand apa da in clocote se pun tecile in ea si se...Citeste continuarea
Ciorba de teci
Postat de: Pungasa_Rogue in Supe/CiorbeSe curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa,...Citeste continuarea
Tocana de ceapa cu ceafa afumata
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCa sa mearga treaba repede si sa nu ni se lungeasca urechile de foame,curatam si taiem cartofii,ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii,curatam ceapa si o taiem...Citeste continuarea
Bulion de zarzare ( corcoduse) rosii
Postat de: Constelatialeu in ConserveLe culegem,le spalam si le punem in apa fiarta pentru cca 10 min,apoi le scoatem ,le mixam cu blenderul ,cat sa se desprinda de pe sambure,apoi le punem intr-o sita si strecuram,pana raman numai...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemCulegem coacazele,daca avem de unde,le spalam sub jet de apa.Zaharul cu 300 ml apa si vanilia bourbon se pun la fiert,pana incepe sa faca bule ,apoi se adauga coacazele si se lasa focul mic,sa...Citeste continuarea
Mancare de teci cu dovlecel
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumeSe curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la...Citeste continuarea
Prajitura cu crema capuccino (...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua...Citeste continuarea
Pavlova cu zmeura si frisca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare...Citeste continuarea
Briose cu banane si icing de zmeura
Postat de: Valclaudia in DulciuriZdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului. Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul. Mixam sa obtinem un amestec...Citeste continuarea
Chifle negre cu seminte si pasta de...
Postat de: Valclaudia in PiinePunem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu busuioc la cuptor si...
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta. Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron. Adaugam ardeii spalati si curatati in...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre fara...
Postat de: Ksenya in ConserveCoacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o...Citeste continuarea
Placinte cu loboda la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza: -spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii; -Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: Ina in Dulceata / GemSpalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii. Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se...Citeste continuarea
Salata cu dovlecei si vinete
Postat de: licurici_lra in SalateDovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung. Fasiile de legume le-am dat...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti, la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute....Citeste continuarea
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci
Postat de: mirela0911 in SupeSe spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se...Citeste continuarea
Prajitura marmorata cu visine si...
Postat de: gicuta69 in PrajituriSpalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de lamaie,esenta...Citeste continuarea
Rulada de ceafa de porc cu carne...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerIntroduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si...Citeste continuarea
Dovlecel pane
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora. Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale,...Citeste continuarea
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa...
Postat de: merisor67 in PuiPuiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei. Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat...Citeste continuarea