A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ingheţată Tiramisu cu nerv de...

Postat de: klausenburger in Dulciuri

1. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră, laptele, Marsala sau lichiorul, mascarponele la un loc. Porneşte mixerul sau robotul de bucătărie şi amestecă bine, bine. Dacă vrei mai multă...Citeste continuarea

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Taiati cascavalul in felii groase de 1 cm si apoi in bastonase, tot de 1 cm grosime Asezati sticksurile de cascaval pe un tocator si lasati-l la frigider cateva ore sau peste noapte...Citeste continuarea

Aperitive crochete din cartofi şi...

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare. Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare. Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm...Citeste continuarea

Soia prajita cu piure de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in...Citeste continuarea

Briose cu branza, stafide,rom si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si...Citeste continuarea

Pleurotus la cuptor cu parmezan ras...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Ciupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa....Citeste continuarea

Tartă aperitiv

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi...Citeste continuarea

Supa din piept de pui cu taietei...

Postat de: Valclaudia in Supe

Spalam pieptul de pui, il taiem bucati si il punem in oala impreuna cu uleiul. Il lasam la prajit cca 5 minute, adaugam apoi morcovul curatat, spalat si taiat rondele. Presaram dupa gust...Citeste continuarea

Melci cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea

Prepelite la cuptor cu sos de rosii

Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carne

Am spalat bine prepelitele,le-am condimentat cu sare, piper, cimbru si le-am pus intr-un vas. Am taiat un morcov rondele si ceapa rondele mai mari. le-am pus peste prepelite, am adaugat 2...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Este pentru prima data cand incerc aceasta placinta,este usor de facut si e gustoasa. Am folosit spanac congelat dar merge si proaspat, am taiat ceapa marunt,am pus-o la calit putin,peste am...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu ceapa si ardei...

Postat de: gicuta69 in Porc

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.  Adaugam ceapa tocata marunt si o calim...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Curatam capsunele de codite,dupa care le spalam,le scurgem bine de apa,adaugam zaharul peste ele,acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop. A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de struguri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu...Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de varza acra

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte. Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta. Se spala legumele, se taie...Citeste continuarea

Rubarba in sirop de capsuni

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii. Punem pe foc pana se dizolva zaharul. Intre timp spalam si  curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm,...Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si sos de fragute

Postat de: timea in Prajituri

Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone

Postat de: cris2711 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 160°C. Pregatirea blatului: Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de...Citeste continuarea

Bulete din branza si cascaval cu marar

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Branza telemea si cascavalul le trecem pe razatoarea fina. Adaugam ouale, praful de copt, mararul tocat si amestecam. Incorporam si cele 100 gr. faina in compozitie, vom obtine un amestec...Citeste continuarea

Placinte rumene cu branza la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam. Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in...Citeste continuarea

Varza murata cu ciolan afumat

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

 Varza am lasat-o la desarat 3 ore, in apa rece.  Am pus intr-un tuci untura  si cand s-a incins am adaugat ciolanul taiat bucati potrivite(am ales partea cu mai multa grasime a...Citeste continuarea

Inimioare din foietaj cu seminte de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj dezghetat complet se desface din ambalaj pe masa de lucru. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Decupam inimi de aluat cu forma cea mai...Citeste continuarea

Mancare de legume cu hrisca

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute). Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute. Presaram boabe de...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu sos tzatziki

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min. Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat. Intr-o farfurie se...Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Placinta sarata

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se curata si se spala cartofii ,se taie felii subtiri si se pun in tigaie cu putin ulei piper si sare pentru cateva minute(pana se rumenesc usor).Se ia aluatul (deja dospit) se...Citeste continuarea

Ficatei cu mamaliguta

Postat de: Irina in Ficat

Am spalat si curatat ficateii, i-am uscat pe un prosop de hartie.  untul l-am taiat in bucati mici si l-am pus la topit intr-o craticioara, dupa care am adaugat ficateii. Am acoperit cu...Citeste continuarea

Desert placinte "poale-n brâu"

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat : Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea....Citeste continuarea

Prajitura turnata cu visine

Postat de: Criss in Prajituri

Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana...Citeste continuarea

Teci cu usturoi

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Se pun apa, uleiul si sarea la foc intr-o cratita. Tecilor li se indeparteaza moatele si se spala. Se lasa intregi sau se rup pe jumatate. Cand apa da in clocote se pun tecile in ea si se...Citeste continuarea

Ciorba de teci

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa,...Citeste continuarea

Tocana de ceapa cu ceafa afumata

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Ca sa mearga treaba repede si sa nu ni  se lungeasca urechile de foame,curatam si taiem cartofii,ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii,curatam ceapa si o taiem...Citeste continuarea

Bulion de zarzare ( corcoduse) rosii

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Le culegem,le spalam si le punem in apa fiarta pentru cca 10 min,apoi le scoatem ,le mixam cu blenderul ,cat sa se desprinda de pe sambure,apoi le punem intr-o sita si strecuram,pana raman numai...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Culegem coacazele,daca avem de unde,le spalam sub jet de apa.Zaharul cu 300 ml apa si vanilia bourbon se pun la fiert,pana incepe sa faca bule ,apoi se adauga coacazele si se lasa focul mic,sa...Citeste continuarea

Mancare de teci cu dovlecel

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la...Citeste continuarea

Prajitura cu crema capuccino (...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua...Citeste continuarea

Pavlova cu zmeura si frisca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare...Citeste continuarea

Briose cu banane si icing de zmeura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului. Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul. Mixam sa obtinem un amestec...Citeste continuarea

Chifle negre cu seminte si pasta de...

Postat de: Valclaudia in Piine

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline,...Citeste continuarea

Cartofi noi cu busuioc la cuptor si...

Postat de: Valclaudia in Porc

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta. Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron. Adaugam ardeii spalati si curatati in...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre fara...

Postat de: Ksenya in Conserve

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o...Citeste continuarea

Placinte cu loboda la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza: -spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii; -Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii.  Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se...Citeste continuarea

Salata cu dovlecei si vinete

Postat de: licurici_lra in Salate

Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung. Fasiile de legume le-am dat...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute....Citeste continuarea

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Postat de: mirela0911 in Supe

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu visine si...

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de lamaie,esenta...Citeste continuarea

Rulada de ceafa de porc cu carne...

Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker

Introduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si...Citeste continuarea

Dovlecel pane

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora. Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale,...Citeste continuarea

Tocana taraneasca de pui, cu ceapa...

Postat de: merisor67 in Pui

Puiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei. Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]