Tort ,, Valurile Dunarii,,

de anca_rm in Torturi, 12 Aug 2015 | 4036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)
  • Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie
  • Pt decor
  • -150 gr ciocolata

Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,, Valurile Dunarii,,:

Blatul: 
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina  sau folosim hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .

Punem crema peste blatul rece si nivelam .

Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 g ciocolata si 100 ml frisca sau eu am razuit ciocolata.

Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .

 

 

 

TIPS-URI

1

galzurati daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,, Valurile Dunarii,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:23

Un tortulet deosebit de bun!

Rocsi 1

12.08.2015, 21:51

Ce mult imi placeee

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu inima de jeleu