De regula atunci cand fac inghetata, folosesc alta metoda in care se include si masina de inghetata dar de data asta cum aveam multa treaba, am simplificat-o putin, dar cred ca mai mult m-am complicat!!
Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i dispare aroma!
Frisca se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul ramas,se lasa pana se topeste fara sa fiarba apoi se da deoparte si se incorporeaza piureul de pepene; dupa omogenizare se rastoarna intr-un vas si se tine la congelator 2h.
Dupa acest timp se scoate vasul si se mixeaza pana cand frisca va creste;se lasa din nou la congelator 1h,se scoate din nou si se mixeaza;se procedeaza asa pana este gata inghetata dupa care se serveste.
1
Pepenele nu trebuie sa fie zemos iar pe foc trebuie sa scada toata apa din el,altfel inghetata va fi cu ace de gheata