Harira este supa de baza a marocanilor. Exista mai multe feluri de astfel de supe, iar aceasta este inspirata din partea de est al tarii unde poarta se deschide spre Algeria.
Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie.
Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna ingredientele pudra. Se amesteca sa se incorporeze bine.
Intr-un pahar cu apa se dizolva 3 linguri de concentrat de tomate, si se toarna in oala. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu cateva minute pana se leaga toate ingredientele.
Se adauga apa cat sa acopere mancarea din oala si se inchide capacul. Se lasa la foc mediu pana cand carnea e moale si se rupe usor de pe os.
Se pregateste cu blender sau mixer vertical. Se scoate carnea din oala impreuna cu ardeiul iute, iar legumele si supa se amesteca la robot pana compozitia devine cremoasa si legumele s-au dizolvat. Daca supa e prea groasa, adaugati putina apa astfel incat sa nu se lipeasca apoi de oala.
Supa crema se pune inapoi in oala, impreuna cu carnea, taiteii si boabele de naut ( daca nautul e din conserva se adauga acum, daca e congelat se adauga odata cu legumele si se scoate pe farfurie impreuna cu carnea, inainte de a pune legumele la blender)
Se mai lasa la foc mic pana taiteii sunt moi, apoi se serveste intr-un bol ornat cu patrunjel tocat si bucati de lamaie.
1
Ingredientele sunt de ajuns pentru 2 persoane, iar cele pudra se adauga dupa gust.
2
La legume se poate adauga un dovlecel sau zuchini.
3
Pentru un gust autentic, inainte de a adauga taiteii, se poate forma o pasta din apa/faina/otet ( sau suc de lamaie) si se incorporeaza, dar noua nu ne place pt ca supa devine portocaliu deschis si arata ''nefacuta'' :)
4
In loc de vita, se poate pune miel, pui sau carnea se poate omite.