Afine nu am mai mancat pana acum, dar sincer nu m-au impresionat, tot mai buna este zmeura. Afinele proaspete mi s-au parut un pic inecacioase si gretoase la un moment dat, dar in preparate sunt ok.
Aaa...ideea este ca am testat noile mele forme mici de tarta :D
Aluat:
Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste ingrediente un aluat, se formeaza o bila din el, se pune intr-o punga si se baga la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura:
Se pun afinele impreuna cu zaharul si amidonul intr-un ibric si se fierb la foc mic pana cand se leaga, apoi se lasa la racit.
Asamblare:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se ung formele de tarta cu unt, se intinde aluatul si se decupeaza exact pe forma, apoi se aseaza aluatul in forma. Se adauga umplutura si din aluatul ramas se decoreaza tartele dupa imaginatie.
Se baga tartele la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Se decoreaza cu zahar pudra.