Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.
Pentru crema, se ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si prajitura se lasa in frigider o ora, dupa care se poate taia. Pentru ornat am folosit un ganache usor din ciocolata alba. Ciocolata alba se pune pe baie de aburi impreuna cu 50 ml frisca, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul. In timp ce crema se mixeaza, se adauga restul de frisca si se bate pana rezulta o crema spumoasa cu care se vor orna patratelele ciocolatoase.