Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciuperci umplute cu carne si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...Citeste continuarea
Pipote de pui cu cartofi- in sos de...
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati si spalati pipota Curatati si spalati legumele . Tocati si caliti in ulei ceapa si usturoiul . Adugati pipota si berea Sarati si puneti oregano , boia...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de pere
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si cacao
Postat de: daniastefania in PrajituriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare. Adaugam uleiul si iaurtul si mixam usor. Adaugam faina cu praful de copt si mixam 5 minute. Adaugam cacao si mixam bine....Citeste continuarea
Paine cu iaurt si cartofi
Postat de: daniastefania in PiineDizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul 10 minute. Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi...Citeste continuarea
Rocky Road
Postat de: daniastefania in PrajituriIntr-un vas se topeste jumatate din cantitatea de unt si ciocolata. Se adauga praful de budinca. Se amesteca bine. Adaugam zaharul. Se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o tava patrata...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: daniastefania in BulionCuratam toate legumele si merele si le spalam bine. Apoi le punem in robot si le facem pasta. Le punem intr-un vas pe foc si fierbem minim 2 ore. Timpul de fierbere depinde si de cat de gros il...Citeste continuarea
Tarta cu mere si pere
Postat de: Ina in DulciuriMargarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un...Citeste continuarea
Supa de conopida
Postat de: daniastefania in SupeCuratam ceapa si o tocam marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. Conopida o desfacem bucatele si o spalam. Intr-o oala punem putin ulei si calim ceapa 3 minute. Adaugam morcovul razuit...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: CameliaComan in CiorbePentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu porumb, masline,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriȘunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul...., SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele...Citeste continuarea
Tocana de porc la ceaun - Reteta...
Postat de: Constelatialeu in PorcCum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le...Citeste continuarea
Chec din albușuri cu fructe...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea
Felie de lapte - Milch Schnitte
Postat de: Corina33 in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de...Citeste continuarea
Chutney de dovleac - Sos...
Postat de: panacris in SosuriDovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...Citeste continuarea
Prajitura Mille- feuille cu...
Postat de: ctlina in DulciuriDemulati înghețata. Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic. Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul. Aveti nevoie de 6 gavottes...Citeste continuarea
Fasole boabe noua cu carne afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati fasolea. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. Intre timp preparati sosul de rosii cu legume. ...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si bezea
Postat de: gaby_d in DulciuriMixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu piept de pui
Postat de: daniastefania in CiorbeSpalam bine pieptul de pui si il taiem cubulete. Curatam cartofii si morcovii si le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o oala si cand s-a...Citeste continuarea
Mici din carne de porc și carne de...
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneÎntâi ne ocupăm de supa de carne. Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă. Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră. O lasăm să se răcească bine....Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si sos de rosii
Postat de: Alepaty in CannelloniCeapa si morcovul se taie marunt si se pun la calit impreuna cu uleiul. Se adauga carnea tocata pana se albeste apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba la foc cam 30 de minute. Se adauga...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua. Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se...Citeste continuarea
Varza cu carnati la cuptor
Postat de: Corina33 in PorcCuratam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie
Postat de: Alepaty in PrajituriMod de pregatire: Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza spuma albusurile cu praful de sare,incorporand treptat cele 7 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca...Citeste continuarea
Prajitura cu mere, pere, frisca si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite. Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele. Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt. Le punem in...Citeste continuarea
Tartă rapidă cu mere
Postat de: Studenta_la_cratita in DulciuriAm curățat merele de coajă și le-am dat prin răzătoarea mare. Am scos aluatul din ambalaj si am măsurat tava. Ce era în plus am dat deoparte și am tăiat fâșii. Am...Citeste continuarea
Paste farfalle cu sos de rosii
Postat de: ctlina in FarfalleCuratati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Puneti-le la prajit intr-o lingura de ulei de masline, adaugati apoi muschiul taiat cubulete si lasati sa se rumeneasca. Adaugati...Citeste continuarea
Tort clasic de ciocolata
Postat de: daniastefania in TorturiSe separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: amalia01 in SalateVinetele se coc pe plita, se decojesc si se toaca marunt . Ceapa o cureti si o dai pe razatoarea mica. Din galbenus, mustar si ulei prepari maioneza. Amesteci vinetele cu ceapa si maioneza,...Citeste continuarea
Empanadas cu cartofi, sunca si porumb
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPrima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem...Citeste continuarea
Tarta cu prune si gem
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de...Citeste continuarea
Foietaj de casa cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece...Citeste continuarea
Crumble cu piersici, mure si pesmet
Postat de: timea in Dulciuriungem vasele cu unt spalam fructele piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele presaram peste fructe scortisoara macinata intr-un vas...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de curcan si...
Postat de: licurici_lra in CurcanAm tocat legumele: ceapa verde, ardeiul bulgaresc si morcovul rondele, ceapa alba solzisori, iiar gogosarul bastonase. Am spalat carnea, am lasat-o la scurs, apoi am prajit-o putin, adaugand...Citeste continuarea
Desert friganele rulate si aromate
Postat de: Corina33 in DulciuriSe topesc cele 3 linguri cu unt la microunde sau pe aragaz, se adauga cele 3 linguri de zahar tos, zaharul brun si 2 linguri scortisoara si se amesteca bine. Ouale si laptele se amesteca bine...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.Taiem aluatul in fasii subtiri.Rulam pe fiecare carnacior fasiile de aluat, apoi ii portionam. Asezam carnaciorii in tava in care am pus...Citeste continuarea
Curcan cu mazare -la tava
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame. Legumele se curata si se spala . Tocati usturoiul si taiati ceapa julien ....Citeste continuarea
Desert tort musuroi de cartita
Postat de: Criss in TorturiBlat : Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se spumeaza impreuna cu zaharul, apoi se adauga uleiul si laptele pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina...Citeste continuarea
Prajitura cu pere
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste...Citeste continuarea
Salata cu pastrav afumat
Postat de: Constelatialeu in PastravMai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se...Citeste continuarea
Pasta de branzica
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriIntr-un vas am amestecat branzica si smantana, apoi am adaugat ceapa tocata la blender, sare, piper si marar. Se serveste si cu ardei capia :) Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriBagheta am taiat-o felii si le-am asezat in tava tapatata cu hartie de copt. Fiecare felie am uns-o pe ambele parti cu ulei de masline, apoi le-am introdus la cuptor pana ce s-au rumenit....Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu piersici
Postat de: ralu_ca in TorturiTiramisu reţetă originală Cateva(6-7) din piesici le-am taiat felii subtiri, iar celelalte le-am pus in blender si le-am facut piure. Intr-un vas am pus mascarponele cu 5 linguri...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata(eu am avut de porc si curcan) intr-o tigaie pe foc.Lasam pana se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa si ardeiul...Citeste continuarea
Ricotta Flammeri
Postat de: cris2711 in Dulciuri1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac
Postat de: simona72 in PrajituriDovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am...Citeste continuarea
Supa de chimion
Postat de: amalia01 in SupeApa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare. Cand sunt fierte se strecoara si se adauga...Citeste continuarea
Păstrăv simplu la cuptor (en...
Postat de: ela2015 in PastravCurăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaVinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se...Citeste continuarea