Budinca cu paste si carne tocata

de Bucataras Medi in Fusilli, 7 Oct 2015 | 5590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fusilli
  • 600 g carne porc
  • 4 ardei kapia
  • 4 rosii mici
  • 7 oua
  • 250 g iaurt gras
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper macinat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • 3 oua
  • sare
  • ulei pentru sotat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si carne tocata:

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece.
Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare.
Separate,tocam carnea.
Incingem ulei intr.o cratita mai inalta si sotam ardeiul kapia taiat cubulete.
Adaugam carnea tocata si tinem pe foc pana ce aceasta isi schimba culoarea avand grija sa amestecam din cand in cand.
Dam rosiile prin razatoare ,indepartand astfel cojile ,iar apoi dam prin sita .
Sucul rezultat il adaugam peste carne si lasam la foc mediu circa 10 min.,pana ce scade.Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca.Adaugam pastele si amestecam.Adaugam iaurtul si amestecam.Batem bine ouale si le incorporam in amestecul de mai sus.Adaugam si laptele si amestecam.Potrivim dupa gust de sare si piper.Ungem o tava cu unt si punem amestecul.Nivelam cu ajutorul unei linguri.Batem cele 3 oua cu un praf de sare si le adaugam deasupra budincii.Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade si tinem pana cand budinca este bine facuta si frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca si apoi feliem.Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusili cu ciuperci si peste