Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici

de Krystal in Dulciuri, 10 Oct 2015 | 2356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 Lg cafea instant
  • 1 praf Sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema mascarpone si piersici :
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca indulcita
  • 2 piersici
  • 6 lg zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • Pt.ornat:
  • 100 ml frisca indulcita
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici:

Blatul:

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga  faina , cacao si praful de sare si lingurita de praf de copt. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.

Crema:

Se pune gelatina in 100 ml apa rece , apoi se pune vasul cu gelatina in apa calda ca sa se dizolve bine.

Se amesteca mascarponele cu zaharul pudra si piure-ul facut din 2 piersici decojite si gelatina.

Intre timp se mixeaza frisca apoi se adauga peste mascarpone si se amesteca incet sa nu se taie.

Asamblare:

Se taie blatul in 3 si se pune crema.

Cu restul de crema ramasa se imbraca tortul si apoi se orneaza cu frisca si bombonele colorate.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pere coapte cu fructe uscate