- 1 kg gutui curatate(fara samburi)
- 1 kg de zahar
- 800 ml apa
- sucul de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:
- Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
- Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
- Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
- Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
- Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
- Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
- Este gata cand gutuile sunt moi si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
- Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
- Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
- Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.