Dulceata de gutui

de mihasara in Conserve, 9 Oct 2015 | 4385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate(fara samburi)
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • sucul de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

  1. Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
  2. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
  3. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
  4. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
  5. Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
  7. Este gata cand gutuile sunt moi  si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
  8. Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
  9. Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
  10. Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole cu naut si ardei copt