Dulceata de gutui

de mihasara in Conserve, 9 Oct 2015 | 4259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate(fara samburi)
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • sucul de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

  1. Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
  2. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
  3. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
  4. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
  5. Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
  7. Este gata cand gutuile sunt moi  si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
  8. Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
  9. Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
  10. Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume pt iarna