Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Budinca de tapioca
Postat de: Criss in DulciuriMai intai pregatim jeleul de capsuni pentru ca acesta trebuie sa se intareasca. In 2 linguri de apa rece hidratam gelatina. Capsunile le lasam sa se decongeleze, le zdrobim cu o furculita si...Citeste continuarea
Macaroane cu pesmet
Postat de: CameliaComan in DulciuriFiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Eu nu am folosit pesmet cumparat. Am luat un pachet de biscuiti si am folosit 50 g de biscuiti.I-am sfaramat cu furculita.Am pus cele 4 linguri...Citeste continuarea
File de biban la cuptor
Postat de: Ksenya in PestePestele il verificam de oase ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...Citeste continuarea
Pulpe de pui imbracate in bacon
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPulpele de pui se spala si apoi se pun intr.in vas cu apa rece (punem apa cat sa le acopere) si un praf de sare. Dam la foc si cand incepe sa fiarba ,spumam. Lasam pe foc pana cand pulpele...Citeste continuarea
Tort "padurea neagra"
Postat de: Adele in TorturiPentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu...Citeste continuarea
Fasole prajita
Postat de: Anett in Mancaruri de legumePunem fasolea cu o zi inainte de preparare in apa. A doua zi scurgem si fierbem. Maruntim ceapa si calim in ulei, adaugam apoi fasolea si ardeiul. Prajim pentru cateva minute apoi adaugam pasta...Citeste continuarea
Peste spaniol cu legume
Postat de: CarmenBlue in PesteSe procedeaza astfel: Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: ema9 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele. Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose...Citeste continuarea
Dulceata din coji de lubenita...
Postat de: ema9 in Dulceata / GemV-am spus ca am luat o lubenita mare,nu? De la ea se foloseste doar partea alba cu o portiune subtire de miez rosu,care ii va da un aspect mai aparte.Coaja verde,cea de pe exterior ,se...Citeste continuarea
Papricas cu pui de tara si galuste
Postat de: rocsi_1612 in PuiParlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara. Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune,...Citeste continuarea
Desert eclere
Postat de: gicuta69 in DulciuriCoji eclere : Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la...Citeste continuarea
Guacamole de casa
Postat de: ctlina in SosuriCuratati ceapa si usturoiul. Taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Indepartati samburele si curatati de coaja. Puneti pulpa in bolul mixerului. Adaugati celelalte ingrediete....Citeste continuarea
Tocana de legume la borcan
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCeapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si...Citeste continuarea
Vinete cu mozzarela la cuptor
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriSe taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava...Citeste continuarea
Crap cu portocale si broccoli
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava . Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric . Se unge pestele cu...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat- Spicy corn dogs
Postat de: Anett in Mancaruri cu carneIntr-un vas amestecam bine faina, malaiul, praful de copt si sarea, apoi adaugam oule. Treptat incorporam si laptele. Cu ajutorul unui blender maruntim ceapa, conserva de porumb dulce si...Citeste continuarea
ROSII AROMATE LA BORCAN
Postat de: AlexandraOrdean in ConserveSpalam bine rosiile, le uscam, le asezam pe o tava uscata si le lasam la soare aproximativ 3-4 zile pana se usuca. Intr-un bol punem uleiul de masline, sare marina dupa gust, usturoi...Citeste continuarea
Negresa cu crema de vanilie
Postat de: CarmenBlue in PrajituriSe freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este...Citeste continuarea
GEM DE CAISE
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemPuneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi. Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt a oferi alta textura...Citeste continuarea
GEM DE VISINE
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemSpalam bine visinile si le punem cu 2 kg zahar pana a doua zi. Strecuram sucu (din care facem sirop), punem visinile in robot si le mixam la viteza mare pana obtinem o pasta....Citeste continuarea
Prajitura cu mere si crema de vanilie
Postat de: sufletista in PrajituriBLAT- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste adaugam galbenusurile,ulieul si laptele treptat mixand bine, Adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Tocanita mamei
Postat de: ianculubita in PuiPuiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu o...Citeste continuarea
Salata de ton cu fasole rosie si alba
Postat de: mihasara in SalateScurgem si clatim de cateva ori fasolea. Fasolea scursa bine o punem intr-un bol de salata. Peste ea adaugam ardeiul si ceapa taiate fasii subtiri. Adaugam si...Citeste continuarea
Rosii umplute cu ton si ceapa verde
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriMod de preparare: Taiem capace la rosii si scoatem miezul cu o lingura, usor sa nu rupem rosia. Presaram sare in fiecrare rosie si le lasam cu gura in jos pe un gratar sa se...Citeste continuarea
Aripi de curcan cu legume, la cuptor
Postat de: mihasara in CurcanSpalam foarte bine aripile de curcan, le taiem in doua, pentru a incapea in punga. Curatam morcovii si telina si le punem peste carne. Condimentam carnea si legumele si le...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriBlat-maruntim biscuiti(cu ajutorul robotului)adaugam zaharul,zaharul vanilat,amestecam bine dupa care adaugam untul topit impreuna cu ciocolata si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: mihasara in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula....Citeste continuarea
Piept de rata cu cartofi in sos de...
Postat de: simona72 in Slow CookerPieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si secara
Postat de: mihasara in DulciuriPornim cuptorul. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa. Punem foaie de copt intr-o tava. Cu o lingura, luam aluat din vas...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: mihasara in DulciuriSirop: Punem 200g zahar intr-o cratita si adaugam putina apa peste el cat sa se umezeasca si il punem pe foc. Il lasam sa se topeasca si adaugam restul de apa pana la 500ml si...Citeste continuarea
Medalion de crap cu rosii cherry si...
Postat de: mihasara in Crap / CarasUngeti bine un vas de yenna sau un vas ceramic cu ulei de masline. Intre timp spalam bine pestele si il punem la scurs intr-o sita. Asezam pestele in tava, il stropim cu suc...Citeste continuarea
Cheesecake simplu cu ciocolata...
Postat de: simona72 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului...Citeste continuarea
Salată de paste cu somon afumat
Postat de: ela2015 in PastePregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci, ghimbir si...
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaTaie ceapa rosie si cea verde marunt; Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi; Amesteca pana creezi o...Citeste continuarea
Chec pufos cu lapte, reteta simpla...
Postat de: gicuta69 in PrajituriCum se prepara Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si...Citeste continuarea
Inele de Calmar cu sos de rosii si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSpalati si tăiați calamarii inele. Mic secret de la vanzatorul de peste: puneti-i la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 2-3 minute. Se trec apoi prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea
Croissant cu crema de branza cu...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriTaie croissantul pe jumatate, pe lungime si unge-l cu crema de branza; Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie si lime
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins...Citeste continuarea
Kinder - Felie de lapte
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt....Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: Adele in PuiPentru inceput se curata de pamant si se spala ciupercile,se taie in felii potrivite.Dupa care se pune o tigaie (eu am folosit un tuci)la incalzit cu untul ,cand se topeste ,se adauga ceapa tocata...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu fructe...
Postat de: sufletista in DulciuriDespicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min. Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: CarmenBlue in DulciuriDovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul,...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: sufletista in Dulceata / GemCiresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi. Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A 2 zi scurgem siropul...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci urechi de lemn
Postat de: ianculubita in PuiSe pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a...Citeste continuarea
Placinta frageda cu mere
Postat de: CarmenBlue in DulciuriSe freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.) Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se...Citeste continuarea
Compot de cirese albe
Postat de: sufletista in Sirop / CompotRupem coditele cireselor si le spalam in cateva ape, Adaugam cirese in borcanele spalate si uscate,lasand loc si pentru apa,adaugam cate 2 linguri de zahar si o lingura de zahar vanilat la...Citeste continuarea
Tocana de legume cu iepure
Postat de: sufletista in IepureCarnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu mamaliguta
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSpalati si curatati legumele si ciupercile . Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii ....Citeste continuarea
Dulceata de cirese cu menta
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemCiresele se curata de codite , se spala . Curatati ciresele de samburi . Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta . Se lasa in vasul acoperit...Citeste continuarea