Vermicelli cu ghebe si parmezan

de simona72 in Paste, 28 Oct 2015 | 2661 vizualizari

 

Vermicelli, sunt un sortiment de paste subtiri, care se gasesc atat in varianta lunga cat si in cea scurta. Se folosesc cel mai adesea in supe/ciorbe, dar si cu sosuri delicate. Se aseamana cu fideaua noastra...Eu am folosit de data asta varianta scurta cu un sos fin de smantana, ghebe si parmezan. O combinatie absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn plin de paste vermicelli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta mica de salvie uscata
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 1 praf de sare si piper proaspat rasnit
  • 1 pumn de ghebe
  • 50 ml vin demidulce
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 2-3 linguri parmezan ras fin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vermicelli cu ghebe si parmezan:

Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie si mai lasam inca aproximativ 30-40 secunde, pana uleiul s-a infuzat cu aroma salviei dar, in acelasi timp usturoiul nu s-a prajit, nu a capatat culoare maronie...Scoatem crenguta de salvie si o punem in apa in care vom fierbe pastele.

Adaugam in tigaie ghebele, le pudram cu sare si le calim la foc mediu 2-3 minute, agitand tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam vinul, lasam sa fiarba pana alcoolul se evapora si cantitatea de lichid mai scade. Adaugam smantana, patrunjelul tocat fin si amestecam. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa in care au fiert pastele. La final, peste sos, adaugam 1 lingura de parmezan raz, amestecam, adaugam pastele strecurate si care au fiert 3 minute, amestecam usor in paste, le punem pe o farfurie, presaram deasupra putin parmezan si apoi se servesc calde. Deliciu garantat!

TIPS-URI

1

daca nu aveti vin sau nu va place gustul, il puteti inlocuii cu supa de pui sau de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Vermicelli cu ghebe si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi de morcovi in unt aromat