Prajitura chinezoaica

de Rocsi in Prajituri, 27 Oct 2015 | 11959 vizualizari

 

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 albusuri
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 30 gr ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezoaica:

Blatul: 

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Glazura:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.

Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.

Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.

O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

29.10.2015, 20:29

Multumesc Anett

MihaelaAndrei93 1

30.10.2019, 13:59

Am facut si eu azi reteta de prajitura chinezoica, este foarte gustoasa, da nu s-a legat bine compozitia blatului? Stiti cumva de ce?

Rocsi 1

30.10.2019, 20:43

Buna seara, Mihaela! Chiar nu stiu de ce nu s-a legat, care ar fi putut sa fie problema. Banuiesc ca albusurile le-ati batut bine. Sau poate cand ati mixat untul a lasat apa? Incercati sa puneti 4-5 linguri de lapte in compozitia de blat daca mai incercati prajitura, poate ajuta. Altceva chiar nu stiu ce sa va zic. Mie mi-a iesit exact asa cum vedeti in poze. Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica