O salată potrivită pentru timpul rece!
Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.
Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de floarea-soarelui şi prăjim brânza tofu tăiată cuburi. După ce s-a rumenit frumos o scoatem pe şervete absorbante, să tragă excesul de ulei.
Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (punem apa la fiert, când clocoteşte adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului indicat, după care le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece).
Asamblăm salata: peste ceapă punem cuburile de brânză şi cartofi, pastele scurse bine şi amestecăm. Potrivim gustul de sare şi piper, eventual ulei şi zeamă de lămâie (sau oţet).
Ornăm cu pătrunjel tocat fin. Amestecăm bine şi servim!
Poftă bună!
1
O servim simplă sau cu adaos de sosuri (muştar, maioneză, roşii etc.), murături, usturoi tăiat feliuţe etc.