Cannelloni cu carne de pui

de Irina in Pui, 28 Oct 2015 | 7632 vizualizari

 

Pastele par a fi zilele acestea destul de mult in gandurile noastre, asa ca am pregatit si noi cannelloni la ceas de seara.

 

INGREDIENTE

  • 20 tuburi cannelloni
  • 1 piept de pui Agricola Bacau
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 pahar cu vin alb demisec
  • suc de rosii
  • 100 g parmezan ras
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 900 ml lapte cald
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de pui:

Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei.

Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea amestecand, apoi ceapa tocata marunt.

Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si paharul cu vin. Cand carnea e bine patrunsa (ceea ce nu ii ia foarte mult timp) am adaugat si sucul de rosii. Dupa inca vreo cateva minute pe foc am oprit si am lasat la racit, inainte de umplerea tuburilor.

Sosul bechamel:

Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final. Gata si sosul! 

Acum trecem la asamblare:

Intr-un vas de portelan am turnat un start de sos bechamel. Peste el am adaugat tuburile de cannelloni umplute, apoi alt strat de bechamel si parmezan din belsug.

Daca vasul va permite, puteti aseza doua straturi de tuburi suprapuse, alternand bineinteles cu sosul bechamel si parmezanul ras. Ultimul strat va fi obligatoriu format din sos si parmezan ras.

Am pus vasul in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute. 

 

 

TIPS-URI

1

Ajustati timpul de coacere in functie de cuptor si in functie de cate straturi de cannelloni ati asezat in vas;

2

Puteti jongla si cu cantitatea de sos bechamel pe care o folositi. Daca va place puteti prepara mai mult si asezati un strat mai gros deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rita Ilies 1

29.10.2015, 16:44

Ce bine arată!

Rocsi 1

29.10.2015, 19:56

Un preparat foarte bun ne-ai adus!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu ierburi aromatice