Da, lasagna ca si desert! Nu are cum sa nu va placa, asta daca va place branza, aici o excludem pe Timea:)))
Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul, zaharul si frecam bine ingredientele pana se formeaza o crema fina de branza. Adaugam in crema de branza curmalele hidratate. Albusul il batem spuma cu un praf de sare, apoi il incorporam usor cu crema de branza.In bautura ramasa adaugam un cub de unt. Dam vasul la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sa se topeasca untul.
Luam un vas termorezistent, individual, de o persoana, il ungem bine cu unt si-l pudram cu faina. Asezam in vas o foaie de lasagna,ungem foaia cu amestecul de unt topit si whisky, peste punem din crema de branza, alta foaie de lasagna unsa cu unt si whisky, crema de branza, foaie unsa si ultimul strat va fi de crema de branza. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade pentru 35-40 minute, pana lasagna capata o crusta usor rumena deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra/scortisoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste calduta. Sa va fie de bine!!
1
daca branza este prea uscata adaugati 1-2 linguri smantana in compozitie
2
amestecul de unt topit si whisky are rolul de a aroma foile de lasagna si de a le inmuia si mai bine, tinand cont ca nu au nici un lichid/sos in care foile sa se inmoaie, asta chiar daca au fost fierte in prealabil pt cateva minute