Minunatie!
Ciocolata de casa:
Blat:
Acum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :))))))
Se pune pe foc mic vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se lege siropul usor, se ia de pe aragaz si se adauga untul, se amesteca sa se topeasca.
In alt vas mai mare se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga siropul si se amesteca sa se omogenizeze.
Se tine vasul la loc caldut in bucatarie, sa nu se intareasca prea tare.
Blatul:
Se taie bucati untul moale dar rece si se pun restul ingredientelor, se framanta aluatul rapid si se intinde pe o foaie pergament, apoi se pune cu totul in tava unsa cu unt si se da forma de tarta, urcand usor pe pereti aluatul cu mana.
Se acopera cu o alta foaie de copt, se pun boabe de fasole, se coace blatul 20 de minute, se deschide apoi cuptorul, se scoate foaia cu fasole si se lasa pana la coacerea completa. Este bine sa fie usor racita forma inainte de a ridica blatul. Blatul se asaza pe platou si se pune crema cu lingura.
Se presara pudra de alune si se lasa la rece.
Delicioasa!
1
Daca doriti puteti pune alune si in crema.