Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am zis sa mai profit de oferta lui bogata de vitamine, acum cand s-a instalat vremea racoroasa de toamna.
De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia, l-am infasurat intr-o omleta preparata la panini maker, apoi rulata intr-un aluat sarat si cu multa verdeata si a rezultat o delicioasa rulada, pe care v-o recomand cu mare drag.
Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.
Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Pentru umplutura, calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul oparit, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.
Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.
Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare.
Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.
Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.
Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.
Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.
Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.
La final le pudram cu putin parmezan ras.
Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.
Sa va fie de folos!
1
Spanacul se va opari in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, Bicarbonatul ajuta frunzele de spanac sa isi pastreze culoarea verde.