Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec din albusuri cu merisoare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu sarea le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina cernuta si cu ajutorul unei linguri am incorporat-o in albusuri,...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: e_Delicios100 in DulciuriIntr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu osanza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia si osanza...Citeste continuarea
Muschi de porc cu busuioc la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o...Citeste continuarea
Sos de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in Pt. carneCeapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu parizer de porc
Postat de: roxana_simona in Aperitive / GarnituriOuale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...Citeste continuarea
Salata de vara
Postat de: roxana_simona in SalateFrunzele de salata se spala bine sub jet de apa rece,se taie fasii sau se rupe bucati cu mana si se pun intr-un castron. Ceapa se taie feliute subtiri,iar rosiile se taie in patru. Se...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de vanilie
Postat de: diaconta in DulciuriUntul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit. Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La final vanilia...Citeste continuarea
Mini clatite cu crema de smantana
Postat de: CameliaComan in DulciuriMod de preparare sos de capsuni: Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica...Citeste continuarea
Salata cu sparanghel si peste
Postat de: vasy16 in SalateSe spala cele doua salate si se taie in patru bucati fiecare, pe lung. Se spala rosia si se feliaza (intreaga). Se curata oul de coaja si se feliaza cu feliatorul de oua sau se poate taia in...Citeste continuarea
Briose colorate
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si stafide
Postat de: adela81 in DulciuriIn primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul....Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de dovleac...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...Citeste continuarea
Tort de clatite cu glazura de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriGlazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai...Citeste continuarea
Tort de clatite...cu dragoste ❤
Postat de: Angelica in Torturi*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata: *Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari. 1.Intr-o cratita punem la...Citeste continuarea
Pavlova cu ananas
Postat de: andaoana in DulciuriIngredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...Citeste continuarea
Bomboane cu quinoa
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganQuinoa fiarta si racita am pus-o in vasul robotului. Peste ea am pus mierea, curmalele, migdalele, scortisoara, 50 g fulgi de cocos si untul de cocos. Am pornit robotul si lasam sa mearga pana...Citeste continuarea
Gustari din cartofi dulci
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu nuca de cocos
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Tarta cu coacaze negre pe blat de...
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o...Citeste continuarea
Aperitiv ardei umpluti cu branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriArdeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-o strecuratoare si presaram sare...Citeste continuarea
Stiuca pe pat de legume
Postat de: andaoana in PesteStiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu...Citeste continuarea
Paine alba pufoasa
Postat de: vasy16 in PiineIntai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam...Citeste continuarea
Clatite cu banana si ovaz (vegane)
Postat de: Andreea714 in Dulciuri1. Se macina semintele de in ( trebuie sa fie proaspat macinate pentru a beneficia de toti nutrientii), apoi se macina fulgii de ovaz ( daca aveti fulgi de ovaz si nu faina) 2. Se amesteca...Citeste continuarea
Chec bicolor cu seminte
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de...Citeste continuarea
Legume gatite la tigaia dry cocker
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postDesprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece. In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate. Deasupra asezam buchetelele de...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu parmezan
Postat de: Valclaudia in Ciorbecuratam ceapa, o spalam si o tocam. O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati...Citeste continuarea
Napolitane cu nuca, stafide, rahat,...
Postat de: medioto59 in DulciuriIntr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu ierburi...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat...Citeste continuarea
Clatite cu piersici
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile se spala si se feliaza. Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita. Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat. Adaugam...Citeste continuarea
Rulouri din pulpe de pui cu legume
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSpalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de...Citeste continuarea
Costita afumata cu cartofi si...
Postat de: Constelatialeu in PorcCostita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute. Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei. Luam o tava...Citeste continuarea
Tort aperitiv cu clatite si pesto
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem...Citeste continuarea
Mini-tortulete din clatite cu...
Postat de: Monica1997 in DulciuriPunem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam sa se "odihneaca" cca. 30 min. Intre timp...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu crema de branza
Postat de: Monica1997 in DulciuriPregatirea aluatului: Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie . Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care...Citeste continuarea
Clatite cu afine si crema de vanilie
Postat de: simona72 in DulciuriPentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina...Citeste continuarea
Clatite din faina de naut cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postIntr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul 10 minute sa se odihneasca. Treceti ciupercile...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si mango si sos...
Postat de: katty in DulciuriIncepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o...Citeste continuarea
Clatite pentru micul dejun
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu...Citeste continuarea
Beignets - gogosi frantuzesti
Postat de: TAB1TA in DulciuriAm incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine. Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat. Am pus...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: TAB1TA in CiorbeMai intai am pregatit fasolea. Am indepartat capetele pastailor si am spalat fasolea. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Am portionat carnea. Intr-o oala am pus putin ulei la incins. Am...Citeste continuarea
Mancare de linte
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeAm lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10...Citeste continuarea
Supa pescareasca spaniola
Postat de: mihaelar63 in SupeCapetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin . Decongelati calamarii la temperatura camerei ....Citeste continuarea
Tortellini cu fasole verde si...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPuneti la fiert 1l apa cu sare . Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde . Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate . Dupa 5 minute...Citeste continuarea
Pulpite marinate cu cartofi pai
Postat de: reisnaor_2006 in PuiIntr-un castron am adaugat toate ingredientele si am facut o pasta. Pulpitele le-am spalat, curatat si le-am adaugat peste pasta facuta. Pe fiecare pulpita am uns-o bine si le-am asezat...Citeste continuarea
Aperitiv satios cu cartofi si oua
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si-i taiem subtiri. Feliem kaizerul, ardeiul kapia, iar cascavalul il dam pe razatoare. Intr-un vas yena punem cartofii taiati, ii saram, radem unt deasupra si ii lasam la...Citeste continuarea
Prajitura inima cu blat de bezea si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie...Citeste continuarea