A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chec din albusuri cu merisoare

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu sarea le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina cernuta si cu ajutorul unei linguri am incorporat-o in albusuri,...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: e_Delicios100 in Dulciuri

Intr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu osanza

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza...Citeste continuarea

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o...Citeste continuarea

Sos de mustar

Postat de: gurita_ta2005 in Pt. carne

Ceapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu parizer de porc

Postat de: roxana_simona in Aperitive / Garnituri

Ouale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: roxana_simona in Salate

Frunzele de salata se spala bine sub jet de apa rece,se taie fasii sau se rupe bucati cu mana si se pun intr-un castron. Ceapa se taie feliute subtiri,iar rosiile se taie in patru. Se...Citeste continuarea

Cupcakes cu crema de vanilie

Postat de: diaconta in Dulciuri

Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit. Am  încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La final vanilia...Citeste continuarea

Mini clatite cu crema de smantana

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mod de preparare sos de capsuni: Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica...Citeste continuarea

Salata cu sparanghel si peste

Postat de: vasy16 in Salate

Se spala cele doua salate si se taie in patru bucati fiecare, pe lung. Se spala rosia si se feliaza (intreaga). Se curata oul de coaja si se feliaza cu feliatorul de oua sau se poate taia in...Citeste continuarea

Briose colorate

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si stafide

Postat de: adela81 in Dulciuri

In primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul....Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de dovleac...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...Citeste continuarea

Tort de clatite cu glazura de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Glazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai...Citeste continuarea

Tort de clatite...cu dragoste ❤

Postat de: Angelica in Torturi

*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata: *Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari. 1.Intr-o cratita punem la...Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...Citeste continuarea

Bomboane cu quinoa

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Quinoa fiarta si racita am pus-o in vasul robotului. Peste ea am pus mierea, curmalele, migdalele, scortisoara, 50 g fulgi de cocos si untul de cocos. Am pornit robotul si lasam sa mearga pana...Citeste continuarea

Gustari din cartofi dulci

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Postat de: eumimi in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea

Tarta cu coacaze negre pe blat de...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o...Citeste continuarea

Aperitiv ardei umpluti cu branza

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-o strecuratoare si presaram sare...Citeste continuarea

Stiuca pe pat de legume

Postat de: andaoana in Peste

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu...Citeste continuarea

Paine alba pufoasa

Postat de: vasy16 in Piine

Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam...Citeste continuarea

Clatite cu banana si ovaz (vegane)

Postat de: Andreea714 in Dulciuri

1. Se macina semintele de in ( trebuie sa fie proaspat macinate pentru a beneficia de toti nutrientii), apoi se macina fulgii de ovaz ( daca aveti fulgi de ovaz si nu faina) 2. Se amesteca...Citeste continuarea

Chec bicolor cu seminte

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de...Citeste continuarea

Legume gatite la tigaia dry cocker

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece. In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate. Deasupra asezam buchetelele de...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu parmezan

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

curatam ceapa, o spalam si o tocam. O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati...Citeste continuarea

Napolitane cu nuca, stafide, rahat,...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa...Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu ierburi...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat...Citeste continuarea

Clatite cu piersici

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt,...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile se spala si se feliaza. Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita. Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat. Adaugam...Citeste continuarea

Rulouri din pulpe de pui cu legume

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Spalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de...Citeste continuarea

Costita afumata cu cartofi si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Costita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute. Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei. Luam o tava...Citeste continuarea

Tort aperitiv cu clatite si pesto

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem...Citeste continuarea

Mini-tortulete din clatite cu...

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam  sa se "odihneaca" cca. 30 min. Intre timp...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu crema de branza

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Pregatirea aluatului: Se bat  ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie . Turnăm laptele şi  amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care...Citeste continuarea

Clatite cu afine si crema de vanilie

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina...Citeste continuarea

Clatite din faina de naut cu ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Intr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul  10 minute sa se odihneasca. Treceti ciupercile...Citeste continuarea

Tarta cu piersici si mango si sos...

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa  pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o...Citeste continuarea

Clatite pentru micul dejun

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam...Citeste continuarea

Amandine

Postat de: eumimi in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu...Citeste continuarea

Beignets - gogosi frantuzesti

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine. Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat. Am pus...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu afumatura

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Mai intai am pregatit fasolea. Am indepartat capetele pastailor si am spalat fasolea. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Am portionat carnea. Intr-o oala am pus putin ulei la incins. Am...Citeste continuarea

Mancare de linte

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10...Citeste continuarea

Supa pescareasca spaniola

Postat de: mihaelar63 in Supe

Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin . Decongelati calamarii la temperatura camerei ....Citeste continuarea

Tortellini cu fasole verde si...

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Puneti la fiert 1l apa cu sare . Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde . Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate  . Dupa 5 minute...Citeste continuarea

Pulpite marinate cu cartofi pai

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Intr-un castron am adaugat toate ingredientele si am facut o pasta. Pulpitele le-am spalat, curatat si le-am adaugat peste pasta facuta. Pe fiecare pulpita am uns-o bine si le-am asezat...Citeste continuarea

Aperitiv satios cu cartofi si oua

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam si-i taiem subtiri. Feliem kaizerul, ardeiul kapia, iar cascavalul il dam pe razatoare. Intr-un vas yena punem cartofii taiati, ii saram, radem unt deasupra si ii lasam la...Citeste continuarea

Prajitura inima cu blat de bezea si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]