Din categoria ce mai aburim si azi la masa.......dulceata de ardei iute si altele....:))))))) si era sa uit...am parlit-o nitel, ca-s un pic cu capul in nori, dar mie imi place asa mai parlito-arsa..:)))))
Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala.
A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si taiem foarte fin, ca niste taitei de casa.
Separat curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Taiem in bucati scarita si apoi o punem in tigaia wok sa o calim putin, cat sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.
Scoatem bucatele din tigaie si punem ceapa la calit, adaugam un praf de sare, nu mai mult ca e putin sarata si scarita si varza.
Lasam sa se inmoaie bine ceapa, apoi adaugam 1-2 lingurite de dulceata de ardei iute (fiecare pune dupa cat vrea de iute), amestecam si lasam cca 2-3 min , apoi adaugam rosiile decojite, mai lasam 5 min si la final adaugam varza tocata.
Omogenizam bine si lasam la foc mic cca 20 min, dupa care transferam totul intr-o forma de ceramica, asezam si scarita deasupra, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru cca 1 ora.
Eu m-am luat cu alte alea si am cam bronzat-o nitel, dar mie oricum imi place mai arsa varza, asa ca am facut-o pe placul meu...ma rog, ''unii'' vor vocifera, dar in mijloc e ok.....