Pateu de ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 16 Mar 2016 | 4680 vizualizari

 

Tocmai bun pentru perioada aceasta a Postului.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1/2 lingurita cu nucsoara
  • 1/2 lingurita cu cardamom
  • 2 cepe albe potrivite
  • 50 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ciuperci:

Ciupercile se spala foarte bine si se curata.

Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida.

Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Se scot apoi intr-un vas si se lasa sa se raceasca cateva minute.

Se paseaza cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga usturoiul trecut prin presa (eu l-am adaugat cand am rumenit ciupercile) si se condimenteaza cu nucsoara si cardamom, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu rosii proaspete. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca pateul este prea uscat, se mai poate adauga ulei, putin cate putin, pana se ajunge la textura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu praz si paste - de post