Pateu de ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 16 Mar 2016 | 4872 vizualizari

 

Tocmai bun pentru perioada aceasta a Postului.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1/2 lingurita cu nucsoara
  • 1/2 lingurita cu cardamom
  • 2 cepe albe potrivite
  • 50 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ciuperci:

Ciupercile se spala foarte bine si se curata.

Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida.

Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Se scot apoi intr-un vas si se lasa sa se raceasca cateva minute.

Se paseaza cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga usturoiul trecut prin presa (eu l-am adaugat cand am rumenit ciupercile) si se condimenteaza cu nucsoara si cardamom, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu rosii proaspete. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca pateul este prea uscat, se mai poate adauga ulei, putin cate putin, pana se ajunge la textura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]