Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot

de Rocsi in Slow Cooker, 17 Mar 2016 | 5043 vizualizari

 

Am folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu iese prajitura, mai ales ca este si de post, dar a iesit o bunatate.
Combinata cu niste visine, putina nuca prajita, negresa a iesit senzationala.
Si de aceasta data am folosit aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L DIgital, dar voi puteti pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul cam de 22-24 cm, o bagati in cuptorul incins la o temperatura potrivita, o verificati cu scobitoarea dupa 30 de minute si cand este gata, o scoateti din cuptor.
Este simplu, orice preparat se poate face la cuptor/pe aragaz, daca nu aveti slow cooker Crock-Pot!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte de cocos
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • o mana miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot:

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier.
Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut.
Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel.
Incorporam uleiul treptat.
Cernem faina, cacao, le adaugam peste compozitia lichida.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul si zeama de lamaie, le turnam in bol.
La final incorporam esenta de rom si nuca tocata.

Ungem vasul aparatului slow cooker Crock-Pot cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, asezam usor visinele.

Punem capacul pe vas, il conectam la curent, setam modul Slow si un timp de 2 ore si 30 de minute.
Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, deconectam aparatul. A fost suficient timpul de 2 ore si jumatate.
O scoatem din vas si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L