Fasole batuta

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 17 Mar 2016 | 4019 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa, insa pregatirea ei necesita mult timp si rabdare. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori.

A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba apa si se repune la fiert de 2-3 ori. Pentru ca fasolea mea a fost inca tare am fiert-o de 3 ori, a 4-a oara am lasat sa fiarba in continuare.

Intre timp se pregatesc legumele.

Se curata ceapa, morcovii, usturoiul si se spala. 

Morcovii se taie rondele, ceapa se toaca marunt, usturoiul se poate lasa intreg.

Dupa ce fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ceapa si condimentele, iar spre final usturoiul.

Dupa ce a fiert, am scurs o parte din zeama si am pastrat-o in caz de nevoie ca sa nu iasa prea groasa, iar restul le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu carnati