Cornuri pufoase cu gem de gutui

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 5529 vizualizari

 

Au iesit niste cornuri f pufoase si merg de minune lanaga o cana cu lapte sau de cafea!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 1 cana iaurt
  • 30 ml rom(sau esenta de rom)
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 4 lg miere
  • 1 lgt sare
  • 2 galbenusuri+2 lg lapte
  • mac
  • gem de gutui
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de gutui:

Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata.

Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el.

Ouale le batem putin.

Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana obtinem un aluat nelipicios( mai adaugam faina su lapte daca este cazul).

Acoperim aluatul cu un servet si il lasam sa creasca 1h ,la caldura,pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in 4 buc. Luam o bucata,o intindem in forma de cerc si taiem 8 triunghiuri. Punem gem la baza triunghiului si rulam de la baza spre varf.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Mai lasam cornurile in tava sa creasca 15 min.

Dam drumul la cuptor pt a se incalzi.

Dupe cele 15 min ungem cornurile cu ou,presaram mac si le coacem la foc mediu pana devin rumene.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat si ciocolata