Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Palarioare cu carne, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini....Citeste continuarea
Mini Dovlecei
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci si merisoare
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in...Citeste continuarea
Painici la tigaie
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriIncepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". ...Citeste continuarea
Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in...Citeste continuarea
Biscuiti cu sunca presata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si glazura fondant
Postat de: stefy_a in Prajituri- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat - galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: Nadyne in DulciuriDovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se...Citeste continuarea
Paste fainoase pregatite in casa
Postat de: diaconta in PasteAm pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea....Citeste continuarea
Cornulete cu mere si nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriBlatul: Se pune faina intr-un bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea
Tort cu bezea de nuca si cafea
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...Citeste continuarea
Lichior de gutui
Postat de: eumimi in CocktailTaiem gutuile in 4-5 si le punem in apa la fiert. Lasam aprox. 35-40 de min la fiert, pana cand se inmoaie bine si incep sa se sfarame. Strecuram zeama de la gutui, adaugam rachiul, zaharul si...Citeste continuarea
Briose fara oua
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam zaharul, faina si cacaoa. Dupa adaugam praful de copt si bircabonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam laptele pana se obtine un aluat mai gros ca cel de chec. Mixam bine si adaugam...Citeste continuarea
Piersici umplute
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAluat : Amestecam zaharul, uleiu, praful de sare si apa.Dupa adaugam praful de copt,esenta si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat usor de modelat (sa...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: Nadyne in DulciuriAmestecam faina cu praful de copt. Cu exceptia acestora, toate celelalte ingrediente le mixam. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam si faina, mixand la o viteza mai mica. ...Citeste continuarea
Petale aperitiv
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:))))) Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma...Citeste continuarea
Chifle cu faina integrala
Postat de: Nadyne in PiinePunem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30')....Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu carnaciori
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare. Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem...Citeste continuarea
Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei. Se curata cartofii , se taie...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: claudiaO in CiorbePregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat,...Citeste continuarea
Gutui murate
Postat de: panacris in MuraturiGutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi...Citeste continuarea
Tort ''48''
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am pregatit cremele Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Postat de: roxana_simona in DulciuriPentru aluat: Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi. Pentru crema de cocos: Batem albusurile spuma cu...Citeste continuarea
Reteta de gogosi pufoase, cu aluat...
Postat de: Bucataras in DulciuriPreparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul....Citeste continuarea
La joaca cu toamna: paste cu...
Postat de: klausenburger in Penne1. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. 2. Taie dovleacul, curăță-l de semințe și taie-l în cuburi potrivit de mari. Trage-l în tigaie cu ulei...Citeste continuarea
Tort nins cu cocos si crema de visine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva. Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se...Citeste continuarea
Scovergi taranesti
Postat de: claudiaO in PiineLichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu cicocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi cu cocos si...
Postat de: Nadyne in DulciuriToate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de...Citeste continuarea
Strudele cu mere
Postat de: ancutsa in DulciuriEu am avut aluat ramas de la pizza. Insa il puteti pregati astfel: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana...Citeste continuarea
Pizza rustica
Postat de: ancutsa in PizzaMai intai pregatim aluatul: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: eumimi in PorcCarnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Facem omleta: batem 3 oua, adaugam patrunjel tocat si prajim in ulei. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si nuca
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un bol se mixeaza ouale...Citeste continuarea
Tarta frageda cu mere
Postat de: privatelaura in DulciuriSe foloseste un castron în care se amestecă untura cu un praf de sare și cu zahărul. Se adaugă ouăle, incorporându-se bine. Se adaugă zahărul cu rom, bicarbonatul de sodiu,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu coaste afumate
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul...Citeste continuarea
Desert cornulete de zapada (cu...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea. Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Punem smantana, vanilia si framantam pana...Citeste continuarea
Clatite dospite
Postat de: amalia01 in Mancare copiiDizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat". Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Placinte cu prune
Postat de: Criss in DulciuriIn cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si stafide
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine...Citeste continuarea
Mazare cu costita afumata
Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carneLegumele le-am curatat, le-am spalat si le-am tocat cuburi. Cartofii la fel i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cuburi. Rosia am trecut-o prin apa fiarta ca sa o pot decoji si am taiat-o...Citeste continuarea
Crap de dunare pane
Postat de: sebirizescu in Crap / CarasPestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu branza, ciocolata si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se...Citeste continuarea
Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru negresa: in primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul....Citeste continuarea
Negresa cu mousse de ciocolata
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: - ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina - ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata...Citeste continuarea
Rulada cu dulceata de visine
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm). Am separate albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile...Citeste continuarea
Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot
Postat de: diaconta in Slow CookerNu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti. Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o...Citeste continuarea
Flori de mar
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt. Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si visine
Postat de: Criss in TorturiOuale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Pastrav cu legume la cuptor
Postat de: auragiuverdea1990 in PesteAm curatat pestii, i-am taiat, am pus sare si i-am lasat aprox. 60 de minute. Intre timp am pregatit legumele, ceapa am taiat-o solzisori, morcovul rondele si ardeiul fasii.Am spalat si rosiile si...Citeste continuarea
Barcute de dovlecei umpluti
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim ingredientele. Spalam dovleceii ii taiem pe lungime si ii scobim, ii asezam intr-un vas de lut , ai mei n-au incaput toti si am folosit 2 vase de lut mai mici....Citeste continuarea