Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este doar o singura problema...creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis...
Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D
Cum se prepara Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.
Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia.
Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua.
Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.
Preincalzim cuptorul la foc mediu.
Punem compozitia de aluat intr-un pos (daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, nu mai mult (daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 10 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata.
Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate.
Le pastram in cutii inchise. Se pastreaza fragede si 2-3 zile.
Serviti alaturi de ice frappe sau ice tea. Recomandam si fursecuri papuci