Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt

de deyutzky in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 31173 vizualizari

 

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este doar o singura problema...creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis...
Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g nuci macinate(daca nu aveti nuci si vreti sa lasati reteta simpla, adaugati faina in locul nucilor)
  • 1 fiola esenta de vanilie-unt
  • Decor:
  • aprox. 50 g ciocolata(eu am avut 25 g ciocolata neagra si 25 g alba)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt:

Cum se prepara Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri. 

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.

Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia. 

Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua. 

Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.

Preincalzim cuptorul la foc mediu.

Punem compozitia de aluat intr-un pos (daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, nu mai mult (daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 10 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata. 

Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate. 

Le pastram in cutii inchise. Se pastreaza fragede si 2-3 zile. 

Serviti alaturi de ice frappe sau ice tea. Recomandam si fursecuri papuci

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:21

super!

deyutzky 1

07.02.2019, 23:25

MarilenaV, imi pare rau ca nu ti-a iesit reteta, insa pot sa te asigur ca este foarte buna, nu a fost testata doar de mine, ci si de alte persoane. Aluatul, dupa cum scrie si in descriere, nu prea ai cum sa-l "manevrezi" pentru ca este o compozitie lichida care se pune intr-un pos sau o punga.

deyutzky 1

07.02.2019, 23:44

Draga doamna, nu eu am inventat reteta asta, eu am preluat-o la randul meu si am testat-o. Mie mi-a iesit, de ce? Probabil ca eu chiar ma pricep sa "manevrez" mai multe tipuri de aluat....si probabil dumneavoastra mai trebuie sa va documentati in ceea ce priveste acest lucru. Mult succes!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure