Inspirat de Ruxy. Foarte bun.-Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Se rup deasupra si eugeniile.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.
Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.
Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.
Se pune si nutella si se toarna amestecul de lapte.
Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.
Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.
Se presara cacao pe o folie, se pune din compozitie, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.
Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.
Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil, am lasat-o la frigider 2 ore, dupa care am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.
Dupa racire se taie felii si se mananca.
Pofta Buna!