Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

de Gherca Daniela in Lasagna, 16 Noi 2016 | 16950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu
  • Sosul Ragu:
  • 1kg carne amestec porc/vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 conserve rosii in suc propriu (800g)
  • 1 borcan sos bolognese
  • 2 cescute apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100ml lapte
  • Sosul Bechamel
  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • nuscoara
  • Pentru foile de lasagna:
  • 3 oua
  • cca.300-350g faina (in functie de marimea oualor)
  • sare
  • In plus:
  • cascaval ras
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu:

Iata cum se prepara Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

Pentru sosul Ragu:

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid se mai poate adauga apa. Spre final condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.

Pentru foile de lasagna:

Intr-un bol adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.

Pentru asamblare:

     Intr-o tava mare si adanca unsa cu unt punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel,apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu).Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra. 

     Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.

O alta reteta gustoasa este si cea de Rulouri de paste cu pui sau poti incerca si varianta de Lasagna cu foi de clatite, foarte gustoasa si buna.

Iti recomandam si reteta de Lasagna cu legume, o varianta mai usoara si la fel de gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna