Spanac cu legume la wok

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 17 Noi 2016 | 5115 vizualizari

 

De asta primavara ma tot tin sa fac spanac si-am facut ciuciu spanac, dar azi mi-a picat pe el si cum am gasit in piata, m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac crud
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • 300 ml amestec rosii cu ardei rosu
  • cca 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu legume la wok:

Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat uleiul si legumele, am presarat putina sare si am lasat la calit pana ce legumele s-au inmuiat bine. Am adaugat spanacul, am acoperit cu un capac si am lasat sa se inabuse bine pana a inceput sa se inmoaie spanacul si a  scazut, am ridicat capacul si am amestecat bine, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei, am redus focul si am lasat sa se faca la foc domol. La final am potrivit de sare. Se poate manca simplu sau cu ceva langa, o carnita, un ousor, niste carnati, care cum pofteste si doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)