Dupa cum am promis inca o reteta cu dovleac.
Aluatul se lasa la dezghetat.
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.
La un capat al foii, la mijloc, se pun doua linguri de dovleac si se ruleaza putin foaia peste.
Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.
Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava. (mie mi-au iesit 10)
Se ung cu galbenusul batut bine.
Se reintroduc in cuptorul peincalzit pentru 25-30 minute.
Cand sunt frumos rumenite sunt gata.
Se scot din cuptor si se acopara cu un prosop umed pana se racesc.
Cine doreste poate sa le presare cu zahar pudra.
Pofta Buna!
1
la dovleac se poate pune si scortisoara.