A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

White Hot Chocolate

Postat de: Meea in Bauturi

         Foarte repede si simplu, pregatim ciocolata calda: punem laptele la fiert, apoi adaugam frisca lichida, ciocolata alba si esenta de vanilie. Amestecam continuu,...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: silvianart in Piine

Se framanta totul manual, cu dragoste deplina, sau la masina de paine/robot. Se lasa 45 min la dospit, apoi intra la cuptor,  pentru 1 ora, la 170 grade C. Citeste continuarea

Prajitura cu pere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti...Citeste continuarea

Tocanita de caprioara foarte...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu legume

Postat de: silvianart in Porc

Ceapa am calit-o intr-o lingura de ulei, peste care am pus carnea si-am lasat-o 5 min. la foc moderat. Intre timp, am pasat in blender, gogosarul murat, zaharul brun, mustarul, 2 linguri ulei,...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu crema de...

Postat de: katty in Prajituri

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure

Postat de: sufletista in Torturi

Blatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa...Citeste continuarea

Spaghete cu legume

Postat de: Bunica in Spaghete

Se curăță toate legumele și se spală. Se lasă la scurs. Spaghetele se pun la fiert, în apă cu sare (urmați indicațiile de pe pungă). Când sunt fierte, se scurg...Citeste continuarea

Tiramisu reteta fara ou

Postat de: Bunica in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto. Mixează frișca + zahărul pudră până sta...Citeste continuarea

Parizer din piept de curcan in ou

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina...Citeste continuarea

Tort cu visine

Postat de: Bunica in Torturi

Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil. Blatul Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile ....Citeste continuarea

Prajitura cu blaturi de ciocolata...

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul de ciocolată cu lapte Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi. Lasăm să se tempereze. Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm...Citeste continuarea

Omleta fasii

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Am preparat omleta din oua, cascaval ras, 1 lingura smantana, sare si piper. A doua lingura de smantana am amestecat-o cu usturoiul. Dupa ce am scos omleta din tigaie, am fript felia de...Citeste continuarea

Papricas de pui cu mamaliguta

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati...Citeste continuarea

Briose cu banane, fulgi de porumb...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt,...Citeste continuarea

Frigarui pe bat, cu garnitura de...

Postat de: silvianart in Porc

Fierbem cartoful 12-15 min. Amestecam carnea tocata cu putin marar, cascavalul ras, usturoiul zdrobit, ceapa, sare, piper, chilii, busuioc si o lingurita din oul batut. Aplicam carnea pe...Citeste continuarea

Snitele din carne de porc

Postat de: MotanLaOale in Porc

Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun...Citeste continuarea

Mic dejun de iarna

Postat de: katty in Porc

Taiem feliile de paine in  4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le...Citeste continuarea

Turta dulce fara miere

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam...Citeste continuarea

Friand cu ananas

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet. Topim untul si il  punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas....Citeste continuarea

Tort

Postat de: silvianart in Torturi

Intr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amesteci pana cand zaharul este complet topit. Cand observi ca s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasi sa...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: oanapl in Prajituri

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se...Citeste continuarea

Prajitura cu gem de caise si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de...Citeste continuarea

Mini tarte cu ananas si menta

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta...Citeste continuarea

Negresa cu crema de branza si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Prajitura cu mure, ciocolata si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp, spalam orezul. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul. Eu l-am fiert pe ochiul mic de la...Citeste continuarea

Rulada cu fulgi de zapada

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Chec cu bradut

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pregateste pentru inceput, aluatul pentru bradut. Se amesteca untul cu zahar si colorantul alimentar. Se adauga ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte. Se incorporeaza faina...Citeste continuarea

Briose cu gem de prune, cacao si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci faina cu amidonul, praful de copt si scortisoara. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, margarina si cacao. Adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. In final, incorporezi gemul de prune...Citeste continuarea

Piftie

Postat de: silvianart in Porc

Am lasat bucatile din porc, de seara in apa rece cu sare si otet. A doua zi, se spala in 2-3 ape reci. Le-am pus la fiert, la foc mic, impreuna cu ceapa, dafinul si ienibaharul, intr-o oala de 17...Citeste continuarea

Tort cu cirese si crema de...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,...Citeste continuarea

Tort din salata de boeuf light

Postat de: ladydi in Salate

Punem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si banane

Postat de: VanessaAli in Torturi

Crema: Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand...Citeste continuarea

Placinta Galette des rois, cu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte,...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao

Postat de: oanapl in Dulciuri

Freci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia. Adaugi smantana, galbenusul, vanilia si amesteci bine. Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida....Citeste continuarea

Fursecuri cu fructe de padure

Postat de: oanapl in Dulciuri

Intr-un vas, mixezi ouale, adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Amesteci faina cu praful de copt si apoi le cerni. Untul topit il torni peste amestecul de...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu cirese

Postat de: sufletista in Prajituri

Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine...Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: roman in Dulciuri

Inainte de toate, se mixeaza untul cu zaharul, astfel incat sa se obtina o crema. Peste compozitia obtinuta, se adauga un galbenus si esenta de rom, mixand in continuare. Apoi, se distribuie...Citeste continuarea

Eclere cu crema dubla

Postat de: roman in Dulciuri

Intr-un vas, se pune apa la fiert, peste care se adauga untul si zaharul. Cand apa da in clocot, se ia de pe foc si se adauga treptat toata faina, amestecand cu telul. Compozitia astfel obtinuta...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si rahat

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul. Se...Citeste continuarea

Muschi de porc umplut cu ciuperci...

Postat de: CameliaComan in Porc

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute....Citeste continuarea

Supa-gulas ungureasca cu galuste a...

Postat de: Ksenya in Supe

Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie: Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand...Citeste continuarea

Desert Mov

Postat de: dantes in Dulciuri

Se spala cartofii si se pun la fiert circa 50 de minute, pana se inmoaie (acesti cartofi fierb mai greu). Se lasa sa se raceasca, ii decojim, ii taiem cubulete si ii dam prin blender. Adaugam...Citeste continuarea

Cadouri cu ciuperci si muguri de pin

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Eu am avut ciuperci conservate de mine, la sare. Le-am pus la desarat si apoi la scurs. Curatam prazul si ardeiul si le tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim 2-3 minute prazul,...Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Felia de paine am prajit-o, am taiat-o in triunghi, rosiilor le-am dat luciu, in tigaie cu ulei, am incalzit gratarelul (ramas de seara trecuta), stropit cu putin otet, pulverizat, nu mult, am...Citeste continuarea

Minitarte cu rubarba si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]