O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la Panacris ;)
Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.
Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se adaugă cca. 100 g de alune, ce se lasă la prăjit cca. 5 minute până ce se rumenesc un pic.
Din aluatul de foietaj, se decupează cca. 6 discuri mari și 6 discuri mici, pentru capac.
Tava specială pentru brioșe, se unge cu ulei, se adaugă discurile mari, se pune câte o lingură din amestecul de carne, apoi bucățele de brânză, alune prăjite, câte o linguriță de dulceață din rubarbă și se acoperă cu discurile pentru capac.
Se ung cu ou și se presară alune mărunțite.
Brioșele aperitiv se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la cca. 200 grade C.
Spor și poftă bună!
1
dulceața de rubarbă se poate înlocui cu orice altă dulceață acrișoară, de coacăze roșii, corcodușe, etc.