Reteta de preparare a papanasilor
Ca la bucatarasi acasa!
Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti!
Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.
Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.
Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.
Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.
Ii scoatem pe servete absorbante.
La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!
Pofta buna!
1
Puneti zahar in functie de gustul personal.
2
Daca branza este mai moale, mai adaugati faina sau gris, iar ca aluatul sa creasca la copt puneti si bicarbonatul.
3
Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praful de copt.
4
Ii puteti servi simpli sau cu diferite adaosuri.
5
Sunt buni atat calzi, cat si reci.