Un fel de mancare exceptional de gustos...va invit sa-l probati, merita din plin!
Spanac:
Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.
Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul, apoi amidonul dizolvat in trei linguri lapte, se lasa sa se ingroase, sa fiarba inca putin, se adauga iaurtul, se potriveste gustul de sare si se opreste focul.
Puiul grenoblez:
Pieptul de pui se spala, se feliaza subtire ca pentru snitele, se bate usor, se sareaza ( pipereaza daca doriti, eu nu am pus).
Se pregatesc doua vase, unul cu lapte unul cu faina, se trec feliile de piept prin lapte, apoi prin faina si se prajesc la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Intr-o tigaie, se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata si se tine pe foc un minut, se pun caperele, apoi zeama de lamaie si se lasa la foc mic doua minute, se pune si untul, apoi laptele, se potriveste gustul de sare si piper.
Peste pui, se pune sosul cu capere si alaturi pe farfurie, spanacul.
O bunatate!