Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi

de RuxyRux in Pui, 31 Ian 2017 | 3890 vizualizari

 

Un fel de mancare exceptional de gustos...va invit sa-l probati, merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 1 cana de faina
  • 1 cana lapte
  • sare dupa gust
  • piper daca doriti
  • 1 borcanel capere( 60 gr.)
  • zeama de la o lamaie mica
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei masline
  • 150 gr. unt
  • 1 ceapa mica
  • ulei masline pentru prajit( sau vegetal)

Spanac:

  • 2 pungi de spanac congelat rondele
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingura amidon
  • 30 gr. unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura iaurt grecesc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi:

Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.

Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,  apoi amidonul dizolvat in trei linguri lapte, se lasa sa se ingroase, sa fiarba inca putin, se adauga iaurtul, se potriveste gustul de sare si se opreste focul.

Puiul grenoblez:

Pieptul de pui se spala, se feliaza subtire ca pentru snitele, se bate usor, se sareaza ( pipereaza daca doriti, eu nu am pus).

Se pregatesc doua vase, unul cu lapte unul cu faina, se trec feliile de piept prin lapte, apoi prin faina si se prajesc la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Intr-o tigaie, se pune uleiul  de masline, se adauga ceapa tocata si se tine pe foc un minut, se pun caperele, apoi zeama de lamaie si se lasa la foc mic doua minute, se pune si untul, apoi laptele, se potriveste gustul de sare si piper.

Peste pui, se pune sosul cu capere si alaturi pe farfurie, spanacul.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu prune si vin