Nooo, ce să zic o salată interesantă și tare gustoasă;)
Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute.
Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea idea!!!! Se pun ouăle într-un borcan, se căpăcește, apoi se scutură borcanul, precum paharul de cocktail ;) Chiar s-a întâmplat minunea, cât eram eu Toma Necredinciosul :D, ouăle s-au separat de coajă, repejor ,)
Salata mixtă se pune într-un bol, nu mai e nevoie să o spălăm, deoarece e gata curățată din pungă;)
Avocado-ul se taie transversal, apoi se rotește, pentru a se desprinde de sâmbure, se taie bucățele în coajă, apoi se adaugă peste salată.
Salata se asezonează de sare, piper, ulei și zeamă de lămâie, amestecându-se ușor pentru a se îngloba toate ingredientele.
Se adaugă ouăle de prepeliță înjumătățite și câte o semilinguriță de icre roșii (uovo di lompo cum scria pe borcanel) peste fiecare jumătate de ou ;)
Minunată și tare gustoasă;) Rețeta pare elaborioasă, dar la bază e tare simplăăă și rapidă ;)