Gogosi umplute cu gem

de katty in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 3206 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr ornat
  • gem ptr umplut dupa preferinta(eu am folosit dulceata de zmeura si revent)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu gem:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata.

Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand pana obtinem un aluat nelipicios, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe un blat de lemn intr-un strat de 1 cm si, cu ajutorul unui pahar, il taiem in forme rotunde pe care le mai lasam 10 min la crescut, apoi le prajim in ulei incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Incalzim usor gemul si, cu ajutorul unei seringi de ornat, intepam  gogoasa intr-o parte laterala si o umplem cu gem.

Cernem deasupra gogosilor, zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

01.02.2017, 08:59

Gherca Daniela 1

01.02.2017, 17:38

bune rau!

miki_a 1

04.02.2017, 23:49

Yammi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici