Gulas de strut

de oanapl in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2017 | 3874 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de strut
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie mare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 5 linguri ulei
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de strut:

Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. 
Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi prin razatoarea fina. Rosia o speli si o tai cubulete. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai cuburi mici. Patrunjelul verde il speli si il tai marunt.
(Eu obisnuiesc sa-i trag un clocot carnii, pentru a scoate sangele si a o curata mai bine).
Ceapa o inabusim in ulei si 100 ml apa, impreuna cu rosia, morcovii, ardeiul gras si telina. Adaugi bucatile de carne, cca. 200 ml apa si lasi sa fiarba cca. 40 de minute. In sosul cu carne, adaugi cartofii taiati cubulete, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare si piper si continui fierberea cca 25-30 de minute. Servesti gulasul cald, cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de strut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc