Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu dovlecei, ricotta si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...Citeste continuarea
Salata de oua cu avocado
Postat de: RuxyRux in SalateGalbenusul cleios se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga o lingura de ulei de masline ca la maioneza, apoi se pune mustarul, zeama de lamaie si din nou, cealalta lingura de ulei in fir...Citeste continuarea
Prajitura cu gem si bezea
Postat de: VanessaAli in PrajituriPregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie,...Citeste continuarea
Lava cake sau Vulcan de ciocolata
Postat de: AndreeaDea in DulciuriÎn primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi. După...Citeste continuarea
Smoothie cu mango si banana
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui în recipientul blender-ului, apa, adaugi mango si banana taiate cubulete, goji si mierea și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Rastorni smoothie-ul...Citeste continuarea
Negresa cu crema de dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriPentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi...Citeste continuarea
Placinta cu carne si cascaval
Postat de: oanapl in VitaPregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei,...Citeste continuarea
Mini pachetele de primavara la cuptor
Postat de: ladydi in PorcPregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,...Citeste continuarea
Chec din biscuiti si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam frisca, ciocolata rupta bucatele, untul bucati si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata. Biscuiti ii macinam cu robotul sau ii rupem bucati,...Citeste continuarea
Napolitane Bengoase
Postat de: carmen in DulciuriSe pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze. Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala. Se...Citeste continuarea
Chec cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul in fir subtire. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul; adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. In alt bol, amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, faina,...Citeste continuarea
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu crema de ciocolata. Eu am folosit fineti. Inmuiem foarte putin biscuitii in cafea/ciocolata calda/ cappucino/ lapte, doar ii scufundam si ii...Citeste continuarea
Chec cu mere intregi si ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu...Citeste continuarea
Gogosi pufoase umplute cu finetti...
Postat de: Yrynuka in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa Intr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Chec umplut cu gem de fructe de...
Postat de: medioto59 in DulciuriPrepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...Citeste continuarea
Biscuiti cu cascaval
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte...Citeste continuarea
Tarta cu branza si mere
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea
Smoothie cu sfecla, mere si morcovi
Postat de: oanapl in Love SmoothiesSpeli si cureți sfecla, morcovii, mărul și apoi, le tai în cubulete potrivit de mari. Le pui în recipientul blender-ului, adaugi murele, mierea si apa și apoi pornesti blenderul....Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, ardei si spanac
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeFrigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intr-un castron, amesteci ardeii cu spanacul (decongelat si scurs de apa) si ciupercile taiate cubulete, dupa care condimentezi, dupa...Citeste continuarea
Gogosi austriece umplute cu marmelada
Postat de: madi_marin in DulciuriSe cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină,...Citeste continuarea
Chec cu ce vreti voi
Postat de: Carmen28 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca cu uleiul (treptat ca la maioneza). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul...Citeste continuarea
Piept de pui cu unt si parmezan
Postat de: katty in PuiSpalam bucatile de piept, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper, paprika iute si fenicul. Le lasam la rece 15 minute. Pentru risotto, incingem uleiul intr-o cratita. Punem ceapa...Citeste continuarea
Musaca ardeleneasca
Postat de: amalia01 in PorcCartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare. In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade...Citeste continuarea
Supa de ciuperci cu pui si salata...
Postat de: katty in SupeSpalam pieptul de pui si il punem la fiert, in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, apoi adaugam ceapa curatata, piper boabe si sare. Fierbem pana carnea se inmoaie si scurgem zeama pe...Citeste continuarea
Salata de vinete cu fulgi de mei
Postat de: katty in SalateIncalzim putin iaurtul intr-o craticioara si punem fulgii de mei. Ii lasam 15 minute sa se umfle si sa se raceasca. Vinetele coapte si scurse, le tocam si le frecam intr-un castron cu sare...Citeste continuarea
Chec cu mere si ciocolata
Postat de: stefy_a in DulciuriAlbusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: Ksenya in DulciuriPornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu stafide
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriStafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea....Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: oanapl in DulciuriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea
Terina cu legume
Postat de: oanapl in Mancare copiiCureti morcovul si il speli impreuna cu restul legumelor. Tai morcovul si ardeiul in cubuletele, iar buchetelele de broccoli in jumatate si asezi toate legumele intr-un vas de pregatit la aburi...Citeste continuarea
Gogosi glazurate cu ciocolata alba
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriLaptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste. Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam. Intr-un bol, amestecam bine...Citeste continuarea
Pizza cu blat Good Food
Postat de: gurita_ta2005 in PizzaIntr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare. Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15...Citeste continuarea
Chec cu cacao si fructe confiate
Postat de: katty in DulciuriSeparam cele 2 oua. Mixam toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...Citeste continuarea
Paine pufoasa de casa
Postat de: eumimi in PiineMai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam la...Citeste continuarea
Spaghete arrabiata
Postat de: eumimi in SpagheteMai intai, fierbem spaghetele in apa, cu un praf de sare. Ceapa o taiem cat de marunt si o calim in ulei incins. Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam 5- 6 minute pe foc. Adaugam...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand...Citeste continuarea
Cozonac dospit la rece
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor umplute cu kiwi,...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam...Citeste continuarea
Prajitura din foi cu miere si nuca
Postat de: Ela68 in PrajituriMod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. ...Citeste continuarea
Mancare de fasole rosie cu pui si...
Postat de: katty in PuiPutem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu pipote...
Postat de: katty in CiorbeCuratam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede....Citeste continuarea
Covrigi sau Bretzel
Postat de: LoreAmbro in Mancare copiiDizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr. Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și...Citeste continuarea
Placinta Bengoasa
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriApa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand...Citeste continuarea
Lasagna bolognese
Postat de: oanapl in VitaToci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,...Citeste continuarea
Desert croissante pufoase
Postat de: LoreAmbro in DulciuriIntr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze. Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele....Citeste continuarea
Ciulama de pui cu mamaliga
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...Citeste continuarea
Snitel de pui cu piure de legume
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune la fiert in apa cu putina sare legumele pentru piure: 2 cartofi taiati cubulete, 1 morcov taiat rondele si cand sunt aproape gata pune si cateva buchetele de broccoli. Poti folosi pentru...Citeste continuarea
Prajitura fina cu iaurt si branza...
Postat de: RuxyRux in Dulciuri1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic. 2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza. 3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce...Citeste continuarea