Imi plac foarte mult cheesecake-urile in orice combinatie, facusem un cheesecake cu oreo acum cativa ani, dar de data asta am ales sa-l prepar la rece, fara coacere. Un deliciu! :X
Biscuitii se macina la robot. Se toarna untul topit si racit si se mai mixeaza cateva secunde.
Se tapeteaza o tava rotunda, cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pe fundul tavii. Se da la rece pana se pregateste crema.
Se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si lichiorul de menta. Frisca se mixeaza separat, apoi se amesteca cu branza. Biscuitii oreo se zdrobesc in bucati si se amesteca cu branza.
Se scoate tava din frigider si se toarna crema de branza. Se niveleaza si se da din nou la rece, pentru cel putin jumatate de ora.
Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca lichida, la foc mic, pana se obtine o crema omogena. Se lasa usor sa se racoreasca.
Pe un platou, se scoate cheesecake-ul, se indeparteaza folia si se toarna deasupra ciocolata topita. Se da la rece o jumatate de ora, apoi se orneaza cu biscuiti oreo taiati in doua, bombonele si biscuiti cu caramel.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Diametrul tavii este de 20 cm.
2
Se poate orna dupa preferinte.