Mai tineti minte cand va spuneam ca imi plac clatitele in fel si chip?
Ei bine, profitand de week-end, mi-am zis sa mai inventez o reteta. Va dati seama ca "am copt-o" o saptamana intreaga, nu?
Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj.
Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano. Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final, fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si omogenizezi bine.
Coci cate o clatita pana cand se rumeneste bine pe ambele parti.
Pastrezi clatitele la cald si pregatesti fondue-ul de branza astfel: cascavalul ras il topesti la foc mic, impreuna cu catelul de usturoi ras si vinul; la final, adaugi amidonul si amesteci continuu.
Servesti clatitele calde peste care torni fondue de branza.
1
Tips& Tricks: trebuie sa folosesti un cascaval gras, cu minimum 45% grasime; este de preferat sa folosesti un vin alb sec, pentru a nu schimba culoarea preparatului (eu m-am pacalit si am constat tarziu ca nu am decat rosu, dar a iesit foarte gustos si asa).