Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Pentru a obtine sucul de mure, eu am trecut 500g de mure prin masina cu separator (cea pentru suc de rosii) si am eliminat semintele.
Pui pe foc, intr-un vas, laptele cu praful de budinca, iar in altul, sucul de mure cu praful de budinca si zaharul, la foc mic, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dai deoparte, apoi acoperi cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit putin, amesteci compozitia cu frisca batuta.
Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporezi in compozitie.
Blatul de cacao il tai in doua parti egale si il insiropezi cu compot de mure. Pui unul din blaturi pe platou, in interiorul unui inel reglabil de tort si cu o lingura incepi sa pui peste blat din crema. Pui chiar in centru o lingura de crema de vanilie, apoi deasupra una de mure, iarasi vanilie, apoi mure, si tot asa, pana se termina cele 2 creme.
Asezi deasupra al doilea blat si introduci tortul in frigider.
Asezi peste blat 150 g de mure, iar din restul faci compot.
Pentru jeleu, amesteci compotul de mure conform indicatiilor de pe ambalajul plicului de Tort-jelee de la Dr. Oetker, apoi il torni peste mure.
Introduci tortul in frigider pentru cateva ore (chiar peste noapte).
Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi, inelul din jurul tortului.
Bati frisca cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.
1
Gasiti mure congelate in hipermarketuri