Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2017 | 3498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare 
  • umplutura:
  • 300 gr ciuperci champignion
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • susan
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei:

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.

Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Iei o forma de tarta, o intorci cu fundul in sus si ungi suprafata cu putin ulei. Asezi foaia de aluat pe fundul formei si o presari cu mainile, pana acopera toata suprafata. Marginile le ridici in sus dupa forma. Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Ungi cu galbenus de ou batut cu putin lapte triunghiurile si iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt.

Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si dai la cuptor pana se rumeneste frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine