O reteta minunata pe care v-o recomand cu caldura!
Este la baza o reteta suedeza, dar cred ca este o reteta universala.
Am o reteta asemanatoare in caietul de retete al mamei mele,cu gris in loc de pesmet si pudra de migdale.
Gustul este asemanator, deci amintiri din copilarie :) .
Am preferat s-o fac in forme individuale pentru a scoate in evidenta straturile si pentru o prezentare mai eleganta. De obicei, este o reteta familiala si se face intr-o tava de gratin.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/prajitura-crumble-cu-mere.html
Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare.
Adaugati si amestecati scortisoara.
Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale.
Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un aluat farâmicios.
Adaugati jumatate din migdalele feliate.
Plasati formele de inox pe o placa, acoperita cu hartie de copt.
Incepeti cu un strat de aluat , tasati-l bine. Adaugati un strat generos de mere si terminati cu un strat de aluat si cu restul de migdale feliate.
Puneti tava in cuptorul incins la 180°C,timp de 35 de minutes.
Lasati un pic sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pudrati cu zahar pudra.
Serviti caldut sau rece!