Negresa de post, pufoasa si parfumata, respecta restrictiile postului, fiind pregatita cu ingrediente la indemana oricui.
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.
Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu apa si fierbe compozitia cateva minute. Adauga apoi ciocolata rupta bucati mici si amesteca pana se topeste.
Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda.
1
Dimensiunea tavii folosite este 22x32 cm