Desert tarta cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 3092 vizualizari

 

La aceasta reteta am facut un aluat clasic de tarta, iar in ceea ce priveste frisca amestecata cu oul pe care le-am pus peste mere, a fost o idee preluata dintr-o carte. Eu nu am pus si zahar peste mere, dar va recomand sa puneti pentru ca fara zahar, parca nu prea au gust.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte
  • 1/4 lingurita cu scortisoara macinata
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 1 ou
  • Diametru forma: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru jumatate de ora. 

Intre timp, se curata merele de coaja si seminte si se clatesc cu apa.

Dupa trecerea celor 30 de minute, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se ia aluatul din frigider si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se pune apoi intr-o forma pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Merele taiate in jumatati se feliaza in bucati groase si se asaza cu partea ingusta pe aluatul de tarta. Se presara scortisoara macinata peste ele (se pot adauga si 4-5 linguri de zahar, deoarece merele nu au fost prea dulci). Se mixeaza frisca, dupa care se amesteca cu oul. Se pune aceasta compozitie peste mere si se introduce tarta la cuptor pana cand aluatul este copt.

Se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

03.03.2017, 22:19

Mulțumesc frumos pentru pont, Timea!

mihaelar63 1

04.03.2017, 01:45

Foarte buna tarta cu mere

dantes 1

04.03.2017, 09:55

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura